Hups, väärässä paikassa väärään aikaan!

Tiedätkö sen tunteen, kun näet puhelimen näytöllä soittajan nimen ja samalla sekunnilla tajuat olevasi väärässä paikassa. Se on kai sitä yrittäjän elämää, jossa ei aina ole ihan samoja rutiineja. Varsinkin, kun kuvittelet muistavasi kalenterisi, eikä se sitten aina ihan muistikuvan mukaan menekään. Tänään minulle kävi juuri näin. Kun näin asiakkaan nimen puhelimen näytöllä, ehdin ajatella: ”Aa, tänään ei siis mennä normaalin maanantaiaikataulun mukaan”. Olin sopinut normaaliin toimistotyöaikaani tapaamisen. Minun olisi pitänyt olla vastaanotolla ottamassa fysioterapia-asiakas vastaan. No enpä ollut siellä.

Onneksi minulle on suotu ihania ja ymmärtäväisiä asiakkaita. Siinä sitten vaihdettiin kuulumiset ja sovittiin uusi aika seuraavalle viikolle. Saatiin vaihdettua kuulumiset tällä viikolla ja seuraavan kerran ensi viikolla.

Olen nimennyt itseni myös logistiikkaharjoittelijaksi. Viiden lapsen uusioperheessä ei ole ihan rutiininomaisia nuo aikataulut. Kaikkien työt, päiväkotiviennit ja harrastukset on sovitettava yhteen. Siihen nähden olen selvinnyt aika vähillä kommelluksilla.

Viime viikolla oli hullunkurinen hetki, kun illalla olimme mieheni kanssa sopineet minun vievän nuorimmaisen päiväkotiin. Aamulla ihmettelin, miten pitkään pienokainen nukkuu. No, ajattelin kaikkien muiden lähteneet töihin ja kouluun niin hissukseen, ettei nuorimmainen ollut herännyt ääniin. Laitoin sämpylät valmiiksi ja päätin mennä jo herättelemään, kun ei tuo pieni mies ollut edelleenkään herännyt. Sängyn viereen päästyäni säpsähdin ja muistan huvittuneen ajatukseni, kuka on varastanut lapsemme. Ei muuta kuin soitto miehelle, joka vahvisti, ettei lastamme oltu varastettu, vaan hän oli vienyt pienen miehen jo hoitoon. Olivat lähteneet hissukseen ja antaneet minun nukkua, kun minulla ei ollut sinä aamuna kiirettä töihin.

Sattumuksia riittää, mutta onneksi niistä on selvitty. Aikoinaan yritin pitää kiinni kaikesta ja hallita kaikkea elämässäni, kärjistetysti jopa tulevaisuutta. No onneksi tuosta hallinnan yrityksestä olen osannut päästää irti ja suhtautua kommelluksiin sekä omiin että toistenkin ymmärtäväisesti. Elämä on huomattavasti helpompaa, kun sitä ei yritä liikaa hallita. Suurtenkin vaikeuksien yli on mahdollista päästä ja pieniin ei kannata jäädä jumiin. Mikään muu ei ole varmaa kuin muutos. Ja, kun oppii nauramaan omille kommelluksilleen, on elämä huomattavasti helpompaa. Huomenna yritetään taas uudestaan.

2 vastausta artikkeliin “Hups, väärässä paikassa väärään aikaan!”

 1. Huvittuneena työmatkalla Tallinnaan pystyin hieman samaistumaan ajanhallinnan ja muiden arkikiireiden yhteensovittamisen problematiikkaan.
  Ihanaa, kun pystyy luottamaan luonnollisuuteensa ja ihmis-sekä asiakassuhteet perustuvat luottamukselle.
  Myös kiireiden hallinta ja omien virheiden käsittelyä leimaa rento sekä luottavainen ote.
  Seuraavaa ajatuksien virtaa odotellessa rentoa sekä aurinkoista viikkoa👍

  1. Tapi, ajattelinkin jonkun tunnistavan tilanteet 😉
   Useimmiten inhimillisyys auttaa. Ihmisiä tässä ollaan puolin ja toisin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *